В Азовському морі для промислового вилову залишилося 3 з 40 видів риб

рибалка
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

В акваторії Азовського моря для повноцінного промислового вилову залишилося лише три види риби: бичок, хамса і тюлька, тоді як раніше їх було близько сорока

, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За останнє десятиліття в Азовському морі більш ніж у сто разів зменшився обсяг вилову піленгаса, удесятеро - судака, камбали-калкан.

«Хоча сьогодні і виписуються ліміти на вилов близько 30 видів риби в Азовському морі, але 95% всього вилову становлять тюлька, хамса і бичок. Інші види риби виловлюються в мізерній кількості», - процитовано слова голови Асоціації рибалок України Олександра Чистякова.

За його словами рибні запаси Азовського моря знищені в результаті того, що протягом останніх двадцяти років відбувається «споживче, грабіжницьке ставлення до Азовського моря, яке деколи межує зі злочином».

Згідно з даними Азоврибоохорони в 2015 році в Азовському морі було виловлено 16,738 тисяч тонн риби. Основну частину з усього видобутого становлять бички (10,7 тисяч тонн), тюлька (5,573 тисяч тонн), і хамса (209,5 тисяч тонн). Іншу частину улову становлять: піленгас, судак, карась, тараня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: