Франція відкрила стратегічні запаси палива вперше з 2010 року через страйк на НПЗ

Дефіцит палива на автозаправних станціях Франції через страйки на НПЗ спонукав владу країни витрачати стратегічні запаси вперше з жовтня 2010 року, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив журналістам в середу міністр транспорту Ален Відаль, влада вже виділила достатні обсяги пального для забезпечення попиту протягом трьох діб.

У гіршому випадку стратегічні резерви дадуть змогу протриматися не менше трьох місяців, повідомив глава UFIP (група, що відповідає за нагляд за нафтовою галуззю Франції) Франсіс Дюзьо радіостанції France Inter.

Якщо в п'ятницю у Франції налічувалося всього 300 АЗС, які відчувають дефіцит бензину, то в середу їхня кількість збільшилася до 4026 з наявних у країні 11,5 тисяч станцій, свідчать дані додатки Essence.

«Дуже складна ситуація на заході, в регіоні Парижа вона погіршується, як і в долині Рони аж до Середземноморського узбережжя», - заявив один з творців програми П'єр Оклер.

На півночі Франції введені жорсткі норми відпускання бензину, багато автомобілістів кинулися до сусідньої Бельгії, через що прогнозують брак пального на прикордонних бельгійських АЗС.

У південному департаменті Вар також введені обмеження - покупка бензину не більше ніж на EUR20 для легкових автомобілів, дизельного палива - максимум на EUR15. Для вантажівок ліміт вище - EUR100, пише французьке видання Local.

Деякі інші департаменти півдня Франції обмежили продаж палива 20 літрами для більшості автомобілів, при цьому розлив бензину в каністри заборонений.

Страйк через непопулярну трудову реформу охопив усі вісім нафтопереробних підприємств Франції, на деяких з них виробництво палива повністю припинено. Крім того, страйкарі, як і раніше, блокують доступ до низки НПЗ, хоча чимало барикад вже розчищено поліцією.

Протестувальники незадоволені тим, що за новими правилами спрощується процедура найму та звільнення співробітників. Уряд ухвалив новий закон 10 травня без голосування в парламенті.

Total, що володіє п'ятьма НПЗ у Франції, може переглянути план модернізації заводу в Донжі вартістю EUR500 млн страйк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: