Кадрове питання. Чи затвердять обласні депутати обраних на конкурсах керівників комунальних закладів?

Впродовж кількох останніх тижнів відбулися конкурси на посади керівників чотирьох комунальних закладів Львівської обласної ради.

Так, переможцем відкритого конкурсу на посаду директора комунального підприємства «Телекомпанія «Львів-ТБ» стала Ольга Цап. У конкурсі на посаду головного лікаря комунального закладу «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» перемогла Мар'яна Возниця. Директором комунального підприємства «Львівський історичний музей» конкурсна комісія рекомендувала призначити Романа Чмелика. На посаду директора Львівського палацу мистецтв рекомендований Юрій Гнатковський.

Ці кандидатури під час сесії 31 травня мають затвердити депутати облради. Однак за тиждень до сесії більшість обласних обранців ще не визначились чи підтримуватимуть обраних конкурсними комісіями кандидатів.

Як засвідчило проведене ІА Дивись.info опитування голів депутатських фракцій, станом на зараз лише три політичні сили задекларували готовність беззастережно підтримати вибір конкурсних комісій. Більшість будуть визначатися у четвер та п’ятницю, або уже безпосередньо напередодні сесії – у понеділок.

Є й такі, що мають застереження до роботи комісій та певних кандидатів. Такий підхід обласних обранців виглядає дещо дивним. Виникає питання, для чого тоді було створювати спеціальні комісії і проводити конкурси?

Катерина Кеньо, голова фракції Блоку Петра Порошенка

«Я щойно повернулася з відрядження і не готова зараз про це говорити. Наша фракція збирається у четвер і тоді будемо вирішувати».

Інна Свистун, голова  фракції «Об’єднання Самопоміч»

«Ми однозначно будемо підтримувати майбутнього керівника «Охматдиту», та  майбутнього керівника історичного  музею. В нас прийнято рішення про вільне голосування по керівнику «Львів ТБ», тобто кожен член фракції буде визначатися сам. По одному кандидату в нас ще не прийнято рішення фракції – йдеться про керівника Палацу мистецтв. Ми запрошували на фракцію всіх претендентів, але він до  нас не завітав. Будемо ще обговорювати це питання у понеділок».

Руслан Кошулинський, фракція ВО «Свобода»

«Ми поки що не озвучуємо своєї позиці з цього питання».

Юрій Гудима, голова фракції «Батківщина»

«У нас засідання фракції буде в понеділок, будемо обговорювати. Представник нашої фракції був присутній на всіх конкурсах. Він надасть нам додаткову інформацію і будемо приймати рішення».

Володимир Гірняк, голова фракції «Громадянська позиція»

«У нас засідання фракції в четвер, але ми не бачимо підстав не підтримувати рішення конкурсних комісій. Якщо якийсь з кандидатів не отримає підтримки треба буде проводити новий конкурс, але для цього має бути дуже серйозна аргументація».

Юрій Візняк, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка

«Ми в понеділок проведемо засідання фракції на яке запросимо усіх претендентів. Після цього ми проведемо обговорення по кожній кандидатурі і приймемо колегіальне, узгоджене рішення».

Петро Жукровський, голова фракції «Українське об'єднання патріотів – УКРОП»

«В нас є зауваження до кількох кандидатів, але до сесії ми будемо їх тримати в таємниці. Були також моменти непрозорості в конкурсах. Фракція буде  визначатися в п’ятницю або в понеділок, перед сесією».

Андрій Білоус, голова фракції Громадський рух «Народний контроль»

«В нашій програмі одним з пунктів якраз були публічні конкурси на керівні посади. Вважаємо, що нарешті ми почали не кулуарно призначати керівників.  Це позитивне явище, і було б дивно не підтримати. Зауважень до конкурсів не було від громадськості,  можливо хтось з претендентів є більш професійним,  хтось менш, але це є результати роботи конкурсних комісій і ми будемо їх підтримувати».

Богдан Гагалюк, голова фракції Народного Руху України

«Конкурси відбувалися в демократичний спосіб, за відкритою процедурою. Обрані, на нашу думку, дуже поважні особи. Ми будемо визначатися у переддень сесії, але думаю, що несподіванок не повинно бути».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: