Кількість львів'ян, готових вийти на протест, зменшилась

протест

У травні кількість жителів Львова, які готові вийти на протест «у будь-який момент» становить 15,9%, Разом із тим, 19,5% львів'ян визначилися як «не готові» до протестів.

Про це йдеться у результатах щомісячного соціологічного дослідження «Львівський омнібус», яке проводить Центр досліджень та комунікацій «Active Group».

Протестний потенціал львів'ян у травні знизився, порівняно із березнем. Кількість тих, хто «готовий у будь-який момент» вийти на протест проти центральної влади у травні складає 15,9% респондентів, хоча ще у березні цей показник досягав 25,7%.

«Швидше готовими» до демонстрації активної громадської позиції вважають себе 36,5% опитаних львів'ян. У той самий час «швидше не готовими» протестувати вважають себе 13,6% респондентів, «не готовими» — 19,5%.

Щодо відчуття жителями Львова можливості початку нової революції, то 29,8% львів'ян переконані, що вона «може розпочатися у будь-який момент». На думку 12,5% респондентів нова хвиля соціальних потрясінь «може трапитись у найближчі місяці».

Натомість 19,5% опитаних жителів Львова не відкидають можливості початку нової революції «коли-небудь, але не зараз». У той самий час зросла кількість львів'ян, які оцінюють можливість початку нових революційних подій як мінімальну. Так, у березні таких було 10,3%, а у травні вже 15,8%.

14 та 15 травня 1457 респондентів мали змогу відповісти на наші запитання та, тим самим, сформулювати свою думку щодо можливості початку революції в Україні.

Похибка не перевищує 2,5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: