На Львівщині від початку року митники виявили 1 674 порушень

Кількість справ про порушення митних правил в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась на 80%.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Характерними видами порушень митного законодавства впродовж звітного періоду були:

  • на виїзд з України – переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю та недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу;
  • на в’їзд в Україну – порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, недекларування товарів та недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу.

У звітному періоді структура предметів правопорушень, вилучених у справах про порушення митних правил (співвідношення до загальної кількості випадків вилучених предметів правопорушення) наступна:

  • продовольчі товари – 37,9 %;
  • тютюнові вироби – 20,5 %;
  • промислові товари – 34,6 %;
  • дорогоцінне каміння й метали – 0,8 %;
  • зброя – 3,9 %;
  • транспортні засоби – 2,3 %.

Характерним товаром для незаконного вивезення з України до країн Європи залишаються тютюнові вироби. Впродовж поточного року виявлено 124 спроби незаконного переміщення через митний кордон України, вилучено 93 744 пачки сигарет.

Впродовж січня-квітня 2016 року припинено незаконне ввезення на митну територію України продуктів харчування, сільгосппродукції та товарів промислової групи на суму понад 20 мільйонів гривень.

Здебільшого порушниками митних правил виступали фізичні особи. Стосовно посадових осіб суб’єктів господарювання у січні-квітні 2016 року зафіксовано 24 митних правопорушення на загальну суму 3,08 млн. грн.

Також, варто зазначити, що станом на 30.04.2016 запроваджено 23 справи про порушення митних правил, у яких предметом правопорушення були – зброя, частини до зброї, боєприпаси, спеціальні засоби захисту. Вилучено: 16 шт. – ножі; 11 шт. – штик-ножі; 1 шт. – меч; 1 шт. – арбалет; 1 шт. – шабля; 3 шт. – багнет-ніж, 13 шт. – частини до зброї; 2 шт. пневматичний пістолет; 1 шт – газовий балончик; 1 шт. – револьвер; 17 шт. набоїв.

Також, за результатами проведених заходів у січні-квітні 2016 року митницею виявлено 37 діянь, що містять ознаки злочину, про що було повідомлено відповідні правоохоронні органи (впродовж аналогічного періоду минулого року митницею надіслано 36 таких повідомлень).

У звітному періоді митницею розглянуто 981 справу про порушення митних правил. Сума штрафів накладених митницею 14,6 млн. грн. (за аналогічний період 2015 року накладено штрафів на суму 3,1 млн. грн.). Стягнуто штрафів на суму 1,49 млн. грн. (за аналогічний період 2015 року стягнуто штрафів на суму 501,4 тис. грн.). Митницею закрито 32 справи про порушення митних правил (за аналогічний період 2015 року закрито 8 справ про ПМП).

До суду для розгляду та прийняття рішення передано 596 справ про ПМП, у яких вартість предметів правопорушень склала 42,57 млн. грн., застосовано конфіскацію на суму 6,51 млн. грн., накладено штрафів на суму 8,4 млн. грн., стягнуто штрафів на суму 645,2 тис. грн., закрито судом провадження у 23 справах про ПМП на суму 6,14 млн. грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: