Прийшов час конструктиву, а не акцій протесту, - зоозахисники щодо ситуації в ЛКП «Лев»

11856732_951351778255047_815683268_n

Львівські зоозахисники закликають згуртуватися, аби ЛКП «Лев» стало справжнім європейським зразком ветеринарно-стерилізаційного центру

Напередодні акції, яка запланована на 26 травня проти ЛКП «Лев» львівські зоозахисники, які брали активну участь у оновленні підприємства, подають свою альтернативну позицію на останні події, що відбудваються в підприємстві, повідомляє прес-служба ЛМР.

Як повідомила координатор зоозахисного напрямку ВГО Національний екологічний центр України Наталія Вишневська, що сьогодні ЛКП «Лев» є прикладом ефективної співпраці місцевих органів влади, громадськості, експертів та успішного менеджменту,

«За 3 роки спільними зусиллями була зупинена масова евтаназія тварин, запрацювало місцеве законодавство на захист тварин, були розблоковані ґрантові кошти, почалася реконструкція підприємства та, головне – розпочалося якісне і фахове управління та ефективне використання бюджетних коштів. Події, які відбулися в ЛКП «Лев» протягом цього часу є прикладом для інших міст України», - сказала Вишневська.

Шлях до змін в ЛКП «Лев» продовжувався у період з 2012 до 2015 року. За цей час відбулося декілька акцій протесту, безліч зустрічей та переговорів з міською владою, пошук експертів та ґрунтовний аналіз діючого законодавства, плідна співпраця з медіа.

«Наша позиція полягає у тому, що прийшов час конструктиву, а не акцій протесту, – каже Наталія Кузнєцова, Голова Львівського товариства захисту тварин.

Також вона додала, що поки підприємство не є ідеальним, є проблеми і помилки, але вони не зрівняні з тим, що відбувалося раніше. Розхитування роботи ЛКП «Лев», шляхом акцій протесту не дасть позитивних результатів, а лише погіршить ситуацію і знову відкине нас у минуле.

«ЛКП «Лев» – це не підприємство Андрія Садового чи будь-кого іншого з кабінетів ЛМР. Це наша спільна власність, участь в управлінні якою ми повинні брати. Ми також звертаємось і до керівництва ЛКП «Лев» іноді критично ставитися до своїх помилок та визнавати їх, таким чином, співпраця з волонтерами лише покращиться», - каже Наталія Вишневська.

Наталія Вишневська зазначила, що пропонуючи лише протест з боку частини зоозахисної громади міста, не буде досягнуто покращення та «роботи над помилками» тому зараз львівські зоозахисники, волонтери-рятівники, засоби масової інформації мають згуртуватися, аби ЛКП «Лев» стало  справжнім європейським зразком ветеринарно-стерилізаційного центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: