Рятувальники ДСНС пікетуватимуть Львівську облраду

31 травня 2016 року о 12.00 біля Львівської обласної ради розпочинають акцію бійці пожежно-рятувальної служби Львівщини. 4 червня до акції долучаються рятувальники Запоріжжя, Чернігова, Полтави, Києва, Харкова.

Про це повідомила профспілкова організація ДСНС у Львівській області у фейсбуці.

Основна вимога – проведення реформ у службі та скасування контрактної служби в ДСНС. Акцію проводить Всеукраїнське об’єднання первинних профспілкових організацій рятувальників «Бойкот пожежних України».

«Служба в занепаді. Безправні, соціально не захищенні рятувальники та ветерани служби, роздутий бюрократичний апарат управління, застаріла техніка та обладнання, відсутність справжніх реформ – все це реальність Служби порятунку сьогодні», - йдеться у зверненні представників профспілки.

Рік тому у Києві пройшла Всеукраїнської Акція пожежних. У наслідку – незначне підвищення зарплат рятувальникам, незначні покращення матеріально-технічного стану підрозділів у кількох областях України. Саме там, де активно працюють профспілки. Обіцяних керівництвом системних реформ досі немає.

«Вимога нашого об’єднання – скасувати незаконну, неконституційну контрактної службу в ДСНС. Нас фактично перетворили на рабів, заручників системи. Укладання контракту на службу з керівництвом стало інструментом відсіювання тих, хто опирається системі. Рятувальники, за умовами контракту - винні у всьому в односторонньому порядку. Ми навіть не можемо звільнитися зі служби за власним бажанням»,- розповідає Андрій Вненкевич, член профспілки, співорганізатор акції, начальник зміни 17 пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: