У Львові розробили проект, який збере всіх бездомних тварин в одну онлайн-базу

animal

Команда львівського стартапу AnimalID розпочала масштабний проект: ідентифікувати всіх тварин. Якщо точніше - створити глобальну онлайн-платформу ідентифікації як домашніх, так і безпритульних тварин, об'єднати на ній кінологів, ветеринарів, притулки, влади, власників.

Команда львівського стартапу AnimalID розпочала масштабний проект: ідентифікувати всіх тварин. Якщо точніше - створити глобальну онлайн-платформу ідентифікації як домашніх, так і безпритульних тварин, об'єднати на ній кінологів, ветеринарів, притулки, влади, власників.

Про це повідомляє видання AIN.

Одна з цілей проекту - облік домашніх і зменшення числа бездомних тварин на рівні міста і країни. В Україні більшість сервісів, над якими працює стартап, безкоштовні, заробляти планують на ринку США і Європи.

Основний проект стартапу - онлайн-база ідентифікації тварин, яка зараз в таких містах як Львів, Луцьк, Чернівці, Херсон, працює вже на муніципальному рівні, як міський реєстр тварин. Скоро її планують запустити і в Києві.

У ній власники тварини, ветлікарі, притулки можуть створювати свої кабінети, кінологічні клуби, племінні розплідники, вносячи ID тваринного, можуть формувати його онлайн-родовід, і т.д.

Команда розробила і додаток для обліку бездомних тварин.

«Воно розроблено за методикою найбільшої міжнародної зоозахисної організації WSPA. Місто розбивається на сектори. Волонтер протягом певного часу ходить по сектору і додатком фотографує тварин. Додаток разом з фото бере GPS локацію і створює профіль в animal-id.info », - розповідає співзасновник проекту Василь Дуб.

Таким чином створюється геолокаційні карта і аналітика популяції безпритульних тварин. В результаті підрахунку міжнародна організація Nature Watch дає рекомендації місту, як ефективно вирішувати питання з бездомними тваринами. Такі дані також допоможуть контролювати діяльність держорганів щодо захисту тварин, боротися зі зловживаннями влади в цій сфері, визначити потрібну кількість вакцин та інших препаратів для тварин.

Зараз команда працює над окремим софтом з контролю за комунальними підприємствами. Наприклад, ловець комунального підприємства на місці вилову фотографує за допомогою програми кожну собаку. Далі програма створює профіль тваринного на сайті комунального підприємства з GPS-координатами вилову і фото. Потім ветеринар лікує тварину від паразитів і вакцинує, а після проведення стерилізації та адаптації в профілі тварини в базі з'являється кнопка «адопціі» (його можна забрати з притулку).

«Люди в соцмережах постійно бачать пости від волонтерів з проханнями допомоги та фото покалічених тварин. Якщо ми хочемо збільшити кількість усиновлених тварин, потрібно робити акцент на красивих фотографіях і звертати увагу на те, що тварини в притулках вже стерилізовані, вакциновані і соціалізовані », - пояснює Василь.

Стартап працює і над іншими, суміжними проектами, наприклад - хмарним сервісом для обліку та управління ветклініки. Він інтегрується з базою даних, зараз йде тестовий період. Цей сервіс планують запустити в США в кінці літа 2016 року, в ньому буде базовий безкоштовний пакет і додаткові платні функції.

У команді стартапу три засновниками: Василь Дуб, Віктор Копач і Вадим Мельник. Василь займається комерційною стороною проекту, Віктор - його головний ідеолог. Стартап брав участь в програмі Happy Farm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: