Завтра стартують «Дні «Дня» у Львові»

У четвер, 26 травня, у Львові розпочнуться 17-ті Дні «Дня», під час яких жителі та гості міста зможуть взяти участь у пізнавальних дискусіях, представленні новинок із Бібліотеки газети та побачити найкращі світлини міжнародного фотоконкурсу «День»-2015 і, звичайно, поповнити домашню або бібліотеку рідної школи розумними виданнями та оформити передплату на свій «День».

Першою подією стане зустріч у четвер о 19.45 в антикафе «Communa». Лариса Івшина спілкуватиметься з аудиторією про 20 років якісної альтернативи «Дня» та представить бестселери – «Повернення в Царгород» та триптих «Котел, або Справа без терміну давності», «Я – свідок, Записки з окупованого Луганська», «Катастрофа і Тріумф. Історії українських Героїв», які вийшли вже другим тиражем.

27 травня о 12:00 годині в головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбудеться урочисте відкриття фотовиставки «День»-2015. Після цього о 13.30 у актовій залі НУ «ЛП» із Ларисою Олексіївною матимуть нагоду поспілкуватися студентська молодь, викладачі, діячі культури та освіти.

«Акценти Фотовиставки «День-2015» – не стільки на емоційну складову (хоча куди ж без неї), скільки на осмислення подій, які нині переживає Україна. Цьогорічна експозиція – це безперервний перетин поглядів. Погляди відвідувачів перетинатимуться з поглядами військових, що дивляться на них з бліндажів, окопів, з БТРів і танків, з поглядами політиків (а це вже зовсім інші обличчя, типажі й очі), з поглядами переселенців і волонтерів, митців, дітей… Ця виставка стала своєрідним полілогом, який відбувається між глядачами, фотографами і героями світлин. І, повірте, все буде зрозуміло без слів. Весь драматизм, наш спільний досвід і шлях подолання», - розповідають організатори.

«Своїми проектами «День» будує місточки між регіонами країни. Фотовиставка та дискусії на суспільно важливі теми є тими тригерами, які виривають людей з потоку буденних справ та перенаправляють свідомість на більш глобальне мислення – як зробити суспільство кращим? Як розбудувати державу? Поки інші медіа мовчать, головний редактор «Дня» Лариса Івшина та журналісти газети наголошують на необхідності переосмислення новітньої історії. Суспільству треба знати, де саме стався «вивих», аби можна було його вправити та жити надалі здоровим життям», – розповідає одеситка Наталія Безвозюк, учасниця Літньої школи журналістики газети «День»-2015.

Заходи відбудуються на запрошення НУ «Львівської політехніки», за підтримки МІОК, Львівської міської ради, Облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: