Американські військові все ще використовують дискети

Міноборони США досі використовує 8-дюймові дискети в комп'ютерних системах з управління атомною зброєю. Крім того, застаріле комп'ютерне обладнання застосовується в податковій системі, федеральних в'язницях і соціальних службах Сполучених Штатів, повідомляється в звіті американської Рахункової палати, передає Reed.

Як випливає зі звіту, Міноборони США використовує комп'ютери IBM Series / 1, створені в 1970-х років, а також дискети для управління системами запуску міжконтинентальних балістичних ракет і ядерних бомбардувальників.

За даними Рахункової палати, автоматизована система управління і контролю Міноборони - одна з десяти найстаріших комп'ютерних систем, що використовуються федеральними агентствами. Своїм звітом відомство має намір привернути увагу до того, що найважливіші функції в країні виконуються за допомогою морально застарілого обладнання.

«Федеральні IT-системи стають все більш застарілими. Багато відомств використовують застарілі мови програмного забезпечення або частини обладнання, які не підтримуються. Агентства повідомили про використання ряду систем з елементами, яким не менше 50 років », - йдеться в звіті.

За словами представника Міноборони США, підполковника Валері Хендерсона, «подібні системи продовжують використовуватися, тому що вони все ще працюють». Проте, в Пентагоні планують оновити систему управління ядерним потенціалом і вивести з використання дискети до кінця 2017 року.

Згідно з даними звіту, в 2015 році більше 75% бюджету, що виділяється на IT в федеральних агентствах, витрачалося на обслуговування обладнання - цей показник зріс за останні сім років. Разом з тим, інвестиції в «розвиток, модернізацію та вдосконалення» федеральних IT-систем скоротилося, стверджують у Рахунковій палаті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: