На Львівщині готуються до відкриття купального сезону

Уже 1 червня у Львівській області офіційно розпочинається купальний сезон. Підготовчий процес до нього вже триває.

Про це повідомляють у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

За словами керівника департаменту Олександра Харчука, протягом березня – травня 2016 року органи місцевої влади та місцевого самоврядування визначили місця масового відпочинку на воді, перелік яких затверджено рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Загалом – 40 об'єктів масового відпочинку на воді, з них 27 пляжів.

Так, з метою підготовки до купального сезону фахівцями Центральної рятувально-водолазної служби у Львівській області уже проведено водолазне обстеження дна підводної акваторії 21 пляжу та 1 пункту прокату плавзасобів, підготовлено 9 матросів-рятувальників із складу служби для чергування в місцях масового відпочинку на водних об’єктах.

Олександр Харчук також зазначив, що незважаючи на роботу, яка проводиться на обласному рівні, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на підпорядкованих адміністративних територіях спільно з власниками та орендарями водних об’єктів, на водоймах Львівщини продовжують гинути люди. Так, з початку року станом на 25 травня зафіксовано загибель на водоймах області 11 осіб.

«Не обійшлось без прикрих випадків, пов'язаних із загибеллю людей на водних об'єктах і за останні дні. Так, 24 травня було зафіксовано загибель на воді 2 осіб. Характерними причинами загибелі стало купання в непристосованих для цього місцях та у нетверезому стані, а також нехтування правилами безпеки на воді, зокрема, купання у безлюдних місцях, що не дає можливості у разі небезпеки розраховувати на допомогу інших людей», - зазначив Олександр Харчук.

Нагадуємо орендарям та власникам водних об'єктів, які використовують їх для відпочинку населення, про персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечення належної роботи відомчих рятувальних постів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: