У КНДР студентів відправляють на «битву за посадку рису»

Кім Чен Ин
фото KCNA/Reuters

Влада Північної Кореї видала указ про «сільськогосподарську мобілізацію» на сезон посадки рис. Згідно з ним, протягом місяця до сільгоспробіт будуть залучені місцеві студенти

, про це повідомляє видання Reed.

Так звана «битва за посадку рису» триватиме з 15 травня до 15 червня. Вона була оголошена незабаром після завершення «70-денної битви», приуроченої до сьомого з'їзду Трудової партії Кореї і спрямованої на підвищення продуктивності всіх підприємств і організацій. Повідомляється, що на період «сільгосп-мобілізації» місцеві ринки будуть працювати тільки дві години на день, а ділові поїздки будуть строго обмежені.

За даними північнокорейських джерел, студенти незадоволені тим, що їм знову доведеться брати участь в посадочних роботах замість того, щоб вчитися.

«Під час 70-денної битви студентів змушували садити насіння і прибирати бур'яни. Тепер їх знову направляють на ферми. Студенти запитують: якщо подібні "битви" триватимуть, то коли ми будемо вчитися?»,- заявило джерело в Північній провінції Хванхе.

Тим часом, як пише видання, північнокорейський лідер Кім Чен Ин раніше не раз підкреслював важливість освіти, називаючи університети «платформою для запуску майбутнього нації, одним з головних стовпів суспільства і полігоном для лідерів».

«Студенти проводять більше часу, працюючи на фермах, ніж вивчаючи науку або технологію. При таких обставинах важко уявити, як університети зможуть виконувати вимогу Кім Чен Ина з підготовки видатних студентів з технологічними можливостями», - повідомило місцеве джерело.

Втім, у забезпечених учнів є можливість «відкосити» від посадкових робіт, заплативши 100 доларів (810 тисяч Північнокорейських вон).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: