У Китаї розробили концепт автобуса, який їде над дорогою

190350

У травні на виставці високих технологій CHITEC в Пекіні був представлений концепт громадського транспорту Transit Explore Bus (TEB), який рухається на висоті 2,1 метра над дорогою за допомогою спеціальних ніг.

Така конструкція допоможе проїжджати величезні автомобільні пробки, поширені в китайських містах, пише Apparat.

«Ноги» TEB рухаються зі швидкістю близько 60 км / год по рейках, розташованим по краях двох смуг руху. Підвісна автобус шириною більше 7 метрів буде підживлюватися енергією аналогічно трамваю - за допомогою контактного проводу.

За словами головного інженера проекту Сонг Ючжоу, головна перевага TEB - збереження простору дороги. Інфраструктура TEB набагато дешевше підземного метрополітену, а вартість самого складу - всього 20% від вартості поїзда метро. Один склад TEB перевозить 1400 пасажирів і може замінити 40 звичайних автобусів.

Перша лінія підвісного транспорту буде споруджена цього літа в місті Циньхуандао в 300 кілометрів на схід від Пекіна. Проект громадського транспорту, який не буде залежати від пробок, актуальний для Китаю - країни з найбільшим ринком автомобілів. У минулому році в КНР продали 21,1 мільйон легкових автомобілів.

Аналогічний проект був представлений в 2010 році на цій же виставці, але йому не вдалося завоювати таку ж популярність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: