Японія виділила майже 14 мільйонів доларів на відновлення інфраструктури Донбасу

Японія виділила 13,64 мільйонів доларів міжнародним організаціям для відновлення постраждалих від бойових дій територій Донецької та Луганської областей, повідомив віце-прем'єр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Кошти, запропоновані прем'єр-міністром Японії паном Абе, - 13,6 мілйьонів доларів - передаються тим організаціям, які будуть безпосередньо здійснювати роботу в Донецькій і Луганській областях», - заявив Г. Зубко на прес-конференції в Києві в четвер.

Він зазначив, що ці кошти будуть використані, серед іншого, на відновлення інфраструктури регіону.

За словами віце-прем'єра, ці кошти, зокрема, будуть передані Організації Об'єднаних Націй і Міжнародному комітету Червоного Хреста.

Також за програмою розвитку ООН виділено 2,6 мільйони доларів, Агенції ООН у справах біженців - 1,9 мільйон доларів, Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) - 2,6 мільйони доларів, Офісу ООН з координації гуманітарних програм - 0,5 мільйони доларів, Управління ООН з обслуговування проектів - 2,5 мільйони доларів, Всесвітньої продовольчої програми ООН, Міжнародної організації з міграції та Міжнародного комітету Червоного Хреста - по 1 мільйон доларів.

Крім того, Міжнародній федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця було виділено 0,43 мільйони доларів.

«Частина допомоги йде на військові шпиталі, щоб допомогти піклуватися про героїв війни - українських солдатів, які були поранені в зоні конфлікту», - сказав посол Японії в Україні Шигекі Сумі.

Дипломат зазначив, що виділені кошти також йдуть на допомогу постраждалим мешканцям Донецької та Луганської областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: