ЄС не змінить політику щодо санкцій проти РФ до виконання мінських угод, – Дональд Туск

Політика Європейського Союзу щодо Росії залишиться незмінною, у тому числі і щодо економічних санкцій доти, доки мінські домовленості не будуть виконані у повному обсязі.

Про це заявив голова Європейської Ради Дональд Туск перед самітом лідерів країн «Великої сімки» (G7) у Японії, передає УНН.

«Два роки тому G7 продемонстрували єдність з Європою, коли в Україні розгорівся конфлікт. І ми як і раніше залишаємося єдині протягом часу цього конфлікту», – зауважив голова Євроради.

З його слів, ЄС, як і всі країни G7, як і раніше вважають, що ця криза може бути вирішена тільки в повній відповідності з міжнародним правом, зокрема юридичним зобов'язанням поважати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України.

«Я хочу чітко заявити, що наша позиція щодо Росії, в тому числі і щодо економічних санкцій, залишиться незмінною до тих пір, доки мінські угоди не будуть виконані в повному обсязі. На жаль, (зараз - ред.) набагато менше прогресу в реалізації мінських угод, ніж ми сподівалися рік тому в Ельмау», – сказав Дональд Туск.

Нагадаємо, 7 червня 2015 року в німецькому замку Ельмау відбулась зустріч лідерів «Великої сімки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: