Львівська компанія представила проект зеленої енергетики на міжнародному агрофорумі

IMG_2375

На заході, який зараз відбувається у Львові, зібралися представники 150 підприємств. Львівський виробник, «Компанія Ензим», виступила експертом у впровадженні успішного біогазового проекту.

Технічний директор дріжджового підприємства представив новітні технології щодо виробництва біогазу у результаті очищення стічних вод, - повідомляє прес-служба компанії.

«Наша компанія не є представником агропромислового сектору, але і для фермерів, як і для всіх підприємств на сьогодні, є важливим питання енергозбереження, зокрема щодо природного газу. Наше підприємство реалізувало проект зеленої енергетики. Ми використовуємо анаеробну технологію очищення стічних вод, завдяки якій отримуємо біогаз», – розповідає технічний директор «Компанії Ензим» Микола Шустер.

IMG_2142

Для цього компанія скористалися досвідом Німеччини, Нідерландів, Польщі, а на території підприємства облаштований інноваційний комплекс очисних споруд. Дуже мало подібних проектів реалізовано в Україні.



«В Європі цією технологією користуються давно, зокрема підприємства з переробки овочів. Як тягар після Радянського Союзу ми маємо неефективне використання відходів. Про їхню розумну утилізацію в країні починають говорити лише тепер. Здебільшого на овочевих фабриках відходи вивозяться просто на гниття. А от анаеробна технологія дає можливість отримувати з відходів додаткове джерело енергоносія, вторинне тепло, а також органо-мінеральне добриво. Все це аграрні підприємці можуть використовувати для своїх потреб», – пояснює Микола Шустер.

За його словами, впровадження таких технологій є фінансово затратним. До прикладу, львівський виробник інвестував у власні очисні споруди склали понад 11 млн євро. «Потрібно розуміти, що йдеться про сотні тисяч євро, якщо не мільйон чи декілька. Звісно, все залежить від масштабу того чи іншого комплексу, але це окупний проект. Якщо говорити на нашому прикладі, окупність – 4-5 років. Це досить прийнятний час для підприємств», – каже Микола Шустер.

Фоторепортаж з Міжнародного форуму AGROPORT West 2016 у Львові дивіться тут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: