На Сонці знайшли велику діру

191128

Американське космічне агентство NASA опублікувало повідомлення про те, що в результаті недавніх досліджень була виявлена гігантська за своїми розмірами корональна діра на Сонці

.

Зображення, які демонструють знахідку, були отримані американським аерокосмічним агентством з 17 по 19 травня. Зробили їх спеціалісти з Обсерваторії зі спостереження за динамікою Сонячної. Якщо уважно подивитися на фотографії, то можна побачити гігантську затемнену область – корональних діру.

Дані області відрізняються зниженою щільністю сонячної корони. Дані об'єкти вивчені ще вкрай слабо, зокрема, вчені не знають, яке саме явище породжує сонячну аномалію. Корональні діри містять у собі знижену кількість сонячної матерії і мають температуру, яка також значно менша, ніж на всій решті площі зірки. Саме тому вона помітно темніша за решту простору.

Вчені сходяться на думці, що сонячні вітри виникають саме через вплив затемнень на Сонце. Фахівці з NASA поки не можуть дати відповідь щодо того, коли зможе просунутися в питаннях вивчення цих областей, однак, зазначають, що корональні діри можуть допомогти зрозуміти космічну ситуацію навколо Землі більш чітко.

https://www.youtube.com/watch?v=W-peSqV6WqQ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: