Порошенко ввів в дію Стратегічний оборонний бюлетень

Петро Порошенко
Петро Порошенко / pravda.com.ua

В Україні введено в дію рішення РНБО про затвердження Стратегічного оборонного бюлетеня країни.

Про це на одному з полігонів в Житомирській області заявив журналістам Президент Петро Порошенко, інформує Інтерфакс-Україна.

«На останньому засіданні був прийнятий і мною підписаний Стратегічний оборонний бюлетень. Це доленосна програма реформ сектору безпеки, яка робить те, що не робилося 25 років - повністю перебудовує ЗСУ, СБУ, інші силові підрозділи і вводить абсолютно нові умови підготовки сержантського складу», - розповів він.

Відповідний документ був підготовлений у тісній співпраці з радниками держав-членів НАТО. Згідно з ним передбачається розвиток оборонних можливостей України у період до 2020 року, реформування системи управління Збройними силами у відповідності зі стандартами НАТО і посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері.

При цьому наголошується, що Стратегічний оборонний бюлетень характеризується конкретністю певних завдань і встановленням жорстких термінів щодо їх виконання.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко дав розпорядження міністра оборони Степану Полтораку щодо збільшення грошового забезпечення сержантському складу Збройних сил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: