Суспільство повинне гуртуватися навколо прагматичних принципів життя, – Вакарчук

Українці повинні будувати своє суспільство на принципах, які можуть об’єднати тих, хто мешкає під російським кордоном, з тими, хто є сусідом об’єднаної Європи.

І тільки тоді ми зможемо збудувати по-справжньому свою державу. Про це під час лекції Свободи на Львівському медіаформу сказав відомий український музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук.

«Політики розділяють націю за принципом, хто якою мовою говорить, хто до якої церкви ходить. Але дуже складно розділити за принципом, хто вважає, що суд має бути справедливим… Суспільство має будуватися на ідеалістичних, а насправді на прагматичних і дуже комфортних принципах життя. У ХХ столітті ми можемо збудувати свою державу, засновану на тих принципах, які об’єднають усіх», – сказав Святослав Вакарчук.

За його словами, мешканець прикордонної з Белгородською Харківської області буде почувати себе ментально ближче до мешканця Львівської області тоді, коли суспільство об’єднають загальноприйняті ідеї, які стануть підвалинами для майбутньої по-справжньому демократичної держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: