У Львові покажуть 40 найкращих світлин на тему благодійності в Україні

В УКУ на фотовиставці «Благодійність крізь призму об’єктива» з 1 по 8 червня презентуватимуть 40 фоторобіт за результатами однойменного VI Всеукраїнського фотоконкурсу, який організував Український форум благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України, повідомляють організатори.

Мета фотовиставки - привернути увагу громадськості до найкращих практик благодійності та залучити любителів та професіоналів мистецтва фотографії, бізнес-компанії, благодійні й громадські організації до популяризації успішного досвіду благодійництва в Україні.

Відкриття фотовиставки відбудеться 1 червня о 14.00 год. у приміщенні Філософсько-богословського факультету.

На фотовиставці покажуть 40 найкращих світлин, обраних із 687 фоторобіт, які надійшли на VI Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об'єктива» з різних областей України.

Найбільше світлин у номінації «Благодійність дає надію», які ілюструють допомогу дітям-сиротам, сім’ям у кризових ситуаціях, людям літнього віку, безпритульним, людям з особливими потребами, внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від природніх лих. Другою за популярністю стала номінація «Благодійність дарує усмішки», фотографії якої зображують позитивні емоції, радісні події, пов’язані з благодійністю. На фотовиставці побуває одна із переможниць фотоконкурсу Христина Пучковська, яка за свою роботу "Киньте геть стереотипи" отримала срібну медаль.

Український католицький університет стане партнером в організації фотовиставки, а також представить свої світлини на тему благодійної діяльності університету.

«УКУ вже взяв участь у багатьох проектах пов’язаних із благодійністю: «Схід і захід разом», «Вільна Хата», «Волонтерська сотня УКУ» та багато інших. Студенти самі організовують, а також  активно беруть участь у різноманітних благодійних проектах. Крім того, університет залучає кошти великої кількості благодійників із України та всього світу і прагне розвивати традиції благодійності,  тому бажає стати партнером УФБ в організації фотовиставки», - зазначає керівник проектів та програм УКУ Андрій Губар.

«Потужне залучення українців до благодійності та волонтерства відобразилось і у світовому рейтингу благодійності, що формується британською організацією Charity Aid Foundation. У 2015 році Україна посіла 89-те місце у світовому рейтингу, пересунувшись на цю позицію за рік із 103-ї сходинки. Найбільша частина благодійних пожертв була спрямована на підтримку армії, включаючи допомогу пораненим, проте благодійність залишається багатоликою і світлини фотовиставки яскраво це демонструють», - зазначає директор Українського форуму благодійників Анни Гулевської-Черниш.

Після завершення відкриття фотовиставки відбудеться майстер-клас Андрія Заболотного на тему «Як перетворити місію в результативні зміни».

Зазначимо, Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об’єктива», організований Українським форумом благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України, уперше відбувся 2010 року. Конкурс відбувається кожної осені - у жовтні-листопаді. Журі відбирає 40 найкращих фоторобіт, з яких формується однойменна фотовиставка, яка з квітня по листопад подорожує Україною. Переможці фотоконкурсу отримують відзнаки Національної спілки фотохудожників (НСФХУ), грошові винагороди та пам'ятні подарунки. У 2015 році фотовиставка побувала неподалік лінії розмежування – у Сєвєродонецьку та Дзержинську. Минулого року її побачили у 13 містах України. Найкращі роботи разом з історіями публікуються у спеціальному фотокаталозі українською та англійською мовами.

 

Відкриття фотовиставки: 1 червня о 14.00 год.

Час проведення: 1-8 червня 2016 року

Місце проведення: атріум Філософсько-богословський факультет Українського Католицького Університету - Хуторівка, 35 а.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: