На Яворівський полігон для навчання слід направляти найкращих офіцерів

На полігон у Яворові слід направляти для навчання найкращих офіцерів Сухопутних військ Збройних сил України, наголошує командувач Сухопутних військ США у Європі генерал Фредерік Бен Ходжес, передає інтерфакс.

На полігон у Яворові слід направляти для навчання найкращих офіцерів Сухопутних військ Збройних сил України, наголошує командувач Сухопутних військ США у Європі генерал Фредерік Бен Ходжес, передає інтерфакс.

«Я радий, що українська армія робить акцент на розміщенні військ на території Яворівського полігону. Я вважаю, що для Сухопутних військ буде дуже добре, якщо вони направлятимуть на полігон для навчання своїх найкращих офіцерів, які самі потім стануть інструкторами», - сказав він журналістам у Львові в суботу.

Як розповідає генерал, бої АТО дуже важкі для українських військових. «Російська артилерія, російські ракети, дрони і засоби електронної боротьби роблять ці бої дуже важкими, і навчання на Яворівському полігоні допомагає їм (українським військовим – ІФ) підготуватися до таких боїв», - наголосив Ф.Б.Ходжес.

Водночас, зазначив він, військові з країн НАТО навчаються в українських солдатів: «Ми багато чому вчимося в українських військових, адже литовські, канадські, британські та американські військові ніколи не перебували під артилерійським або ракетним вогнем із боку росіян».

Також за словами командувача Сухопутних військ США в Європі, «росіяни використовують зброю, що має руйнівний ефект, тому Україна повинна покращувати свої засоби безпеки», щоб вберегти солдатів ЗСУ.

Зазначив Ходжес і те, що за два останні роки середовище безпеки в Європі драматично змінилася. « Російська агресія, ісламський тероризм, масовий потік біженців до Європи – все це змінило середовище безпеки. Тому країни Заходу мають триматися разом, щоб протистояти цим загрозам», - сказав він.

Генерал Фредерік Бен Ходжес прибув до Львівської області 27 травня. Він відвідав Яворівський полігон, де близько 300 американських військових проводять підготовку військовослужбовців ЗСУ. У суботу, 28 травня, він бере участь у заходах в рамках «Днів Америки у Львові».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: