Офіційний Київ зняв санкції з 29 іноземних журналістів, серед яких є і росіяни

Санкції щодо російських та інших іноземних журналістів, введені у вересні 2015 року, зняті рішенням Ради національної безпеки і оборони 20 травня і введенням його в дію у п'ятницю президентським указом №224/2016, передає Інтерфакс.

Санкції щодо російських та інших іноземних журналістів, введені у вересні 2015 року, зняті рішенням Ради національної безпеки і оборони 20 травня і введенням його в дію у п'ятницю президентським указом №224/2016, передає Інтерфакс. 

У тексті рішення, розміщеного на президентському порталі, санкції скасовано щодо 29 фізичних осіб. «Внести зміни до додатку 1 до рішення РНБО від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеного в дію указом президента України від 16 вересня 2015 року №549, виключивши позиції 6, 7, 10, 13, 32, 39, 45, 46, 51-53, 55, 56, 58, 59, 61-66, 71, 73, 75-77, 81, 85, 86», - йдеться в тексті документа.

З тих осіб, проти яких введено санкції, виключені ізраїльський журналіст Ната Потьомкіна, головний редактор ізраїльського інформагентства «Курсор» Макс Лур'є, головний редактор ізраїльського тижневика «Ехо», гендиректор і співвласник компанії «Ronkino Media Ltd» Олександр Ронкін.

Більше того, зі списку підсанкційнх осіб виключено журналістів щоденної суспільно-політичної російської газети «Вести сегодня» (Латвія) Володимир Бучельников, Едуард Ельдаров, Микола Кабанов (є депутатом сейму Латвії), Еріка Ругальська.

Також санкції знятоі з редактора угорського порталу oroszvilag.hu Дені Габора, угорського бізнесмена, власника телекомпанії «Ехо-ТБ», власника угорської газети «Magyar Hirlap» Селеша Габора, а також ведучого «Ехо-Тв» (рубрика «Міжнародна панорама») Ференца Санисло.

Зі списку виключені молдавський журналіст, один із ведучих проекту «Трьохлінійка» і модераторів сайту 57.md та керівників «інформаційного опору Молдови» Павло Гаврилов, головний редактор інформаційного ресурсу молодіжного крила Партії комуністів Молдови «Гренада» www.grenada.com.md Павло Григорчук , молдавський блогер і журналіст Андрій Сафонов.

Санкції також зняті зі словацьких блогерів і публіцистів Сергія Хелемендіка та Вероніки Паучікової, швейцарського блогера Оксани Давид-Дудіної, журналіста іспанської газети «La Razon» Відаля Сесара, журналістів естонського тижневика «День за днем» Маріанни Тарасенко та Андрія Бабіна, журналістів македонської газети «Щоденник» Драгана Яньятова і Христо Іванівського, журналіста сербської газети «Політика» Слободана Самарджіа (громадянин РФ), журналістки болгарського телеканалу «TV7» Олени Йончевої.

Зі списку також виключені гендиректор, головний редактор «Новости - Казахстан» у співпраці з інформагентством «РИА-Новости» Ольга Коваленко, представник «РИА-Новости» в Туреччині, активний член Асоціації російської культури в Анкарі Олена Палажченко, журналіст, публіцист, співробітник інформаційного агентства «Russia Today» Якуб Корейба (Польща). Також санкції зняті з кореспондента російського інформагентства «ІТАР-ТАСС» у Вашингтоні Андрія Сужанського і керівника вашингтонського корпункту Андрія Шитова, а також кореспондента південноафриканського бюро «ІТАР-ТАСС» Олександра Нечаєва.

Як повідомлялося, цим же указом президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції щодо 17 представників російських ЗМІ – переважно власників, генеральних директорів і головних редакторів газет, інформагентств та телеканалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: