Російському «Сбєрбанку» в Україні бути

Primary_Cyrillic_Centre_CMYK

У Росії заявили, що «Сбєрбанк» немає наміру йти з України, інформує Zaxid.net.

У Росії заявили, що «Сбєрбанк» немає наміру йти з України, інформує Zaxid.net.  Про це керівник «Сбєрбанку» Герман Греф заявив російським «Известиям».

На питання журналіста щодо переговорів про продаж «дочки», які ні до чого не привели, Греф відповів, що у банку немає планів пов’язаних з продажем українського бізнесу.

«Я ніколи не коментую, які були переговори і на яку тему. Важливі факти. Ще раз повторю, що у нас немає планів, пов’язаних з продажем українського бізнесу», – заявив він.

За словами голови «Сбєрбанку», він оцінює роботу української «дочки» позитивно, не дивлячись на те, що робота банку відбувається «в екстремальних умовах».

«Поки за всіма показниками, включаючи якість клієнтського обслуговування, результати діяльності, технологічність, ми входимо до лідируючої трійки... Звичайно, обсяг операцій і баланс різко скоротилися. Але все пізнається в порівнянні – в ситуації, яка зараз склалася в Україні, ми відчуваємо себе значно краще, ніж конкуренти», – заявив Греф.

Також, за його словами, у «Сбєрбанка» немає проблем з мораторієм на погашення російського боргу, раніше введеним Україною.

«Мораторій не стосується нашого боргу – приблизно $600 млн. Ми його реструктурували – конвертували в бонди за досить прийнятною схемою. І більшу частину облігацій продали. В результаті майже нічого не втратили», – додав він.

Нагадаємо, що «Сбєрбанк», який активно функціонує на території України, не так давно пройшов процедуру ренеймінгу, прибравши зі своєї назви найменування країни-агресора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: