Військова загроза в Україні можлива не лише на Донбасі

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявляє про існування загрози для України військового характеру не лише з південно-східного напрямку та Донбасу, передає Zik

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявляє про існування загрози для України військового характеру не лише з південно-східного напрямку та Донбасу, передає Zik.

«Ми представляємо нашим партнерам на різних рівнях документальне підтвердження присутності російських військ і говоримо про загрози Україні не тільки з південно-східного напрямку, не тільки з Донбасу, а взагалі. На сьогодні ці загрози достатньо серйозні. Неправильно розуміти, що загроза військового характеру Україні існує тільки на Донбасі.

Нарощується військова присутність, вдосконалюється інфраструктура, проводяться навчання, розгортаються нові військові частини і нові бази на Сході (на території Росії) – в районі Богучара, Воронежа, Смоленська. Формуються потужні об’єднання. Є ряд серйозних загроз не тільки на південно-східному, а й на інших напрямках.

На сьогодні ми не передбачаємо серйозних активних дій – для цього потрібно провести ряд підготовчих заходів, перегрупування, створення відповідних угруповань… Ми зараз поки цього не бачимо, але обстановка має тенденцію до загострення.», – заявив Муженко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: