Будуть реформи в середині держави, будуть і санкції проти Росії

Anders-Fog-Rasmussen

Україні буде легше переконати країни Євросоюзу продовжити санкції проти Росії, якщо Київ продемонструє прогрес у проведенні реформ і боротьбі з корупцією. Таку думку висловив олишній генеральний секретар НАТО, а нині позаштатний радник українського президента Петра Порошенка Андерс Фог Расмуссен, передає Depo.ua.

Україні буде легше переконати країни Євросоюзу продовжити санкції проти Росії, якщо Київ продемонструє прогрес у проведенні реформ і боротьбі з корупцією. Таку думку висловив колишній генеральний секретар НАТО, а нині позаштатний радник українського президента Петра Порошенка Андерс Фог Расмуссен, передає Depo.ua.

Високопосадовець зазначив, що продовження санкцій - єдиний спосіб змусити Росію припинити підтримувати сепаратистів і дотримуватися домовленостей про припинення вогню.

«Від представників західних країн я знаю, що їх готовність продовжити санкції також пов'язана з готовністю України на ділі проводити комплексні реформи», - сказав Расмуссен.

«Так що моя мета як радника президента налагодити двосторонню взаємодію. З одного боку європейських лідерів я буду переконувати, що українці вже провели серйозні реформи», - сказав він. З іншого, я буду інформувати президента, про що мені говорять мої співрозмовники, щоб українська влада чітко розуміла, що є пріоритетом в західних столицях»,- зазначив Расмуссен.

«Я не думаю, що буде справедливо сказати, що Україна «сповзає назад», нинішня українська влада під керівництвом президента Порошенко провели більше реформ, ніж було проведено за останні 20 років, але для продовження підтримки Заходу, процес реформування повинен тривати. Ви повинні наполегливо рухатися вперед», -додав позаштатний радник Президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: