Два львівських виші в топ-10 кращих ВНЗ України

Цього року рейтинг «Топ-200 Україна» відзначає свій перший ювілей — він виходить вдесяте.

Стартувавши у 2006 році проект «Топ-200 Україна» став першим і залишається на сьогодні єдиним акредитованим Міжнародною Експертною Групою по Ранжуванню (IREG) академічним рейтингом в Україні, відмінною рисою якого є спроба порівняти між собою університети різних типів на основі застосування до них універсальної системи критеріїв.

В 2016 році одноосібним лідером рейтингу «ТОП-200 України» став Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», що з суттєвим відривом від інших ВНЗ України вийшов вперед за критерієм «Інноваційна діяльність університетів».

Друге місце у рейтингу посів Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Університет Шевченка має найбільше бюджетне фінансування науки — близько 85 млн грн, його випускники широко затребувані органами державної влади, університет входить до 500 кращих ВНЗ світу за рейтингом QS і має найвищий рейтинг вScopus серед університетів України.

Третє і четверте місця посіли харківські ВНЗ, відповідно Національний університет ім. В.Н. Каразіна та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

На п’яте місце вийшов Національний університет «Львівська політехніка», а дев’яте місце віддали - Львівському національному університету ім. Івана Франка. - See more

Також у рейтинг потрапили – Національний лісотехнічний університет України (33 місце), Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (52), Львівський торговельно-економічний університет (60), Львівська національна музична академія імені М.В. Лисенка (85).

Додамо, що уже невдовзі в Україні стартує вступна кампанія, і відомі найпопулярніші напрями навчання, ціни, пропозиції у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: