У ЛМР припускають, що мешканцями Грибовичів маніпулють до блокування сміттєзвалища

Ще два тижні тому було зустріч з місцевою громадою і їм все розповіли про подальші етапи з рекультивації і закриття сміттєзвалища і тому не зрозуміло, чому люди перекривають дорогу, коли нібито з ними було досягнуто порозуміння.

Про це сьогодні, 30 травня, під час брифінгу розповів начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, інформує ІА Дивись.info.

За його словами, ще два тижні тому було зустріч з місцевою громадою і їм все розповіли про подальші етапи з рекультивації і закриття сміттєзвалища і тому не зрозуміло, чому люди перекривають дорогу, коли нібито з ними було досягнуто порозуміння.

«Два тижні тому ми з радником міського голови пояснили мешканцям Грибовичів і Мелехова, яким чином ми рухаємося в питанні рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, тобто засипання цієї гори сміття, відповідними ґрунтами. Люди все зрозуміли. Адже вже зроблено перший етап рекультивації сміттєзвалища і ми всі дії узгоджували з громадами. Проект є комплексним і зараз тривають ще певні етапи роботи, тому нам незрозуміло чому відбулося блокування», – сказав Юрій Голець.

Юрій Голець додав, що зараз потрібно сісти за круглий стіл для перемовин. Адже транспорт зі сміттям потрібно пускати на полігон.

«Я не хочу вірити, що є якісь маніпуляції, але, думаю, що хтось може цю ситуацію підігрівати»

Також він нагадав, що є інвестор для будівництва сучасного сміттєзвалищного заводу, але потрібні 50 гектарів землі під нього.

«У нас є проект, але протягом останніх двох років більшість громад міст, де ми знаходили землю нам відмовляли. Ми возили їх закордон і показували тамтешні технології але нам не йшли на співпрацю. А в генплані міста Львова такої ділянки не передбачено. Ми маємо готовий проект, якби була готова земля площею 50 гектарів, то через 2-3 роки був би такий завод.

Додамо, що сьогодні, близько 08:00 ранку пожежу сміттєзвалища повністю ліквідовано, але загоряння може повторитися, адже переважна більшість сміття може швидко зайнятись пожежею.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: