Де мер Львова хитрує, говорячи про сміттєзвалище

357428582_4051

Міський голова Львова Андрій Садовий виступив із поясненням ситуації, що склалася довкола грибовицького сміттєзвалища. Хоча мер намагався бути впевненим, його заява містила деякі суперечливі моменти. ІА «Дивись.Info» розбиралася, які саме.

Рекультивація земель звалища

˜˜[dyvys_blockqoute text="Я десять років працюю міським головою. За цей час ні одної пропозиції щодо рекультивації полігону твердих відходів ми ні від кого не отримували. Адже це не бізнес, це збиток. За оцінкою, що ми маємо на сьогоднішній день, це потребує 600 мільйонів гривень" author="запевнив на брифінгу Садовий"]

Натомість в інтерв'ю «Дивись.Info» голова Львівського бюро екологічних розслідувань Дмитро Скрильніков стверджує, що пропозиції щодо рекультивації таки надходили до львівської влади: «Наприклад, була компанія, яка готова була рекультивувати сміттєзвалище за можливість продовження його експлуатації».

Андрій Садовий натомість заявив, що початок рекультивації та побудови сміттєпереробного заводу відтягувалося через відсутність коштів.

[dyvys_blockqoute text="Єдиним партнером, якого ми маємо на сьогоднішній день і з яким ми працюємо впродовж двох років – це Європейський інвестиційний, який погодився виділити кошти на рекультивацію та на сміттєпереробний дробильно-сортувальний завод. Це проект зараз на погодженні в Мінрегіонбуді." author="розповів Садовий"]

Спільна відповідальність міської та обласної влади

Андрій Садовий заявив про те, що спільне рішення проблемою грибовицького сміттєзвалища мають прийняти обласна та міська львівські влади.

[dyvys_blockqoute text="Ми сьогодні звертаємося до наших колег із обласної ради та обласної адміністрації. Нам обов'язково із наступного тижня треба буде спільно попрацювати для того, щоби спільно і для міста, і для області вирішити питання. Адже цей полігон використовується: половина – для міста, половина – для області." author="вважає Садовий"]

 

 

 

 

На таку заяву міського голови різко відреагував керівник Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

[dyvys_blockqoute text="Цей об'єкт перебуває у комунальній власності. Подібні заяви схожі на бажання перекласти відповідальність. Чесно кажучи, я шокований." author="пояснив голова ЛОДА"]

Пропозиції зведення сміттєпереробного заводу

Андрій Садовий також резюмував, що у Львова немає коштів для зведення сміттєпереробного заводу. Тільки невдовзі можна буде використати кошти від ЄБРР.

Натомість учора депутати ЛМР від фракції «УКРОП» розмістили скан-копію відповіді на їхній інформаційний запит до міського голови, у якій міститься список компаній, що пропонували побудувати таке підприємство, але яким влада відмовила.

640x881

Михайло ДРАПАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: