Грибовицьке сміттєзвалище: які ризики залишаються

1464663126-3458

Пошукові роботи на грибовицькому сміттєзвалищі тривають. Вони відновились сьогодні вранці після нічної перерви. На місці працює понад 300 рятувальникіВ, однак людей з-під завалів ще не витягли.

Пошукові роботи на грибовицькому сміттєзвалищі тривають. Вони відновились сьогодні вранці після нічної перерви. На місці працює понад 300 рятувальників, однак людей з-під завалів ще не витягли.

«Станом на 7 годину 31 травня до пошуково-рятувальних робіт залучено 475 чоловіка та 63 одиниць техніки, у тому числі кінологічні розрахунки», - повідомляє прес-служба ДСНС.

Як зазначали у службі, на місці події залишається небезпека повторного зсуву. Про це в ефірі Еспресо.TV заявив начальник прес-служби Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

«Загрози зсуву існують постійно, оскільки сама висота сміттєзвалища сягає близько 30 метрів і ґрунт нестійкий, тому загроза зсуву існує постійно. У нас стоять люди, які постійно моніторять стан ґрунтів, стан сміттєзвалища», — зазначив він.

Водночас, за словами представників обласної ДСНС, тривають роботи з укріплення дамби. «Дамба не тріснула. Наразі триває її укріплення для попередження загрози. Курсанти виконують роботи із підвищення рівня дамби», — повідомив ІА Дивись.info Віталій Туровцев.

У випадку прориву дамби можуть бути затопленні Грибовичі та навколишні села отруйними водам, про це, виступаючи перед депутати Львівської облради, заявив голова комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів Жовківської райради Ігор Муравський.

Більше інформації про рятувальну операцію читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: