Рада відмовилася підвищити прожитковий мінімум, мінімальну зарплату і пенсію на 5%

Рада

Законопроект «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет на 2016 рік» відхилила Верховна Рада . Законопроект пропонував збільшити в 2016 розмір прожиткових мінімумів, мінімальної заробітної плати і мінімальної пенсії на 5%, пише Інтерфакс-Україна.

Законопроект «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет на 2016 рік» відхилила Верховна Рада . Законопроект пропонував збільшити в 2016 розмір прожиткових мінімумів, мінімальної заробітної плати і мінімальної пенсії на 5%, пише Інтерфакс-Україна.

За відповідний законопроект під час пленарного засідання у вівторок проголосували лише 163 народних депутата з 226 мінімально необхідних для ухвалення рішення.

Законопроект пропонував підвищити у середньому в 2016 році розміри прожиткових мінімумів, мінімальної заробітної плати і мінімальної пенсії на 5% - до розмірів за методологією 2000 року.

Законопроект також пропонував збільшити з 85% до 100% облік прожиткового мінімуму для призначення допомоги на дітей з малозабезпечених сімей, зменшити кошти на пенсійні виплати внаслідок скасування скорочення пенсії на 15% для працюючих пенсіонерів та проведення одноразового підвищення пенсійних виплат з березня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: