У пункті пропуску «Нижанковичі-Мальговіце» хочуть створити піший перехід, а в Смільниці відновити залізничне сполучення

Польська сторона вийшла з ініціативою про створення у пункті пропуску «Нижанковичі-Мальговіце» пішого переходу. Про це повідомив під час прес-конференції начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук.

Польська сторона вийшла з ініціативою про створення у пункті пропуску «Нижанковичі-Мальговіце» пішого переходу.

Про це повідомив під час прес-конференції  начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук.

«Нижанковичі–Мальговіце» має будуватися на польській території. Вимога польських колег, щоб там була дорога. Там є 13 кілометрів дороги і міст, які потрібно відремонтувати. Це мали б зробити до кінця року. Також є ініціатива польської сторони, щоб Нижанковичі були пішим переходом. Там 3 тисячі мешканців, тобто є сенс піший перехід робити»  – розповів Левко Прокіпчук.

Крім цього з польською стороною обговорювалася можливість відновлення  залізничного сполучення в пункті пропуску «Смільниця-Кросцєнко».

«Він не працює близько трьох років, через те, що були зауваження до залізничної колії. Нам треба перевірити стан вузькоколійки довжиною 19 кілометрів, яка йде до Хирова. Польський уряд зі свого боку модернізує свою частину», - розповів начальник митниці.

Водночас про піший перехід у Смільниці не йдеться.

«Траса яка там, є не дозволяє створити пішу доріжку до найближчого населеного пункту для безпечного переходу» - додав Левко Прокіпчук.

Щодо Краківця, то там уже є побудована дорога, але стоїть питання про облаштування нового пункту пропуску.

«Хочемо запустити цю дорогу через будівництво тимчасових споруд. Її використання дозволить в Краківці на 30% збільшити пропускну спроможність для легкового транспорту. У проекті українська сторона має відновити вантажну ділянку та побудувати пасажирський пункт пропуску» - повідомив начальник митниці.

Він також додав, що у планах реконструкція пункту пропуску у Шегинях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: