У світі зараз налічується до 46 мільйонів рабів, - правозахисники

Сьогодні у всьому світі 45,8 мільйонів чоловік знаходиться в рабстві, при цьому дві третини з них - в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Про це повідомляється в доповіді The Global Slavery Index 2016, складеному австралійської правозахисною організацією Walk Free Foundation

, пише видання Reed.

За даними правозахисників, більшість сучасних рабів налічується в Індії - трохи більше 18 мільйонів чоловік. Слідом ідуть Китай (3,39 мільйона), Пакистан (2,13 мільйона), Бангладеш (1,53 мільйона) і Узбекистан (1,24 мільйона). Разом в цих п'яти країнах знаходиться 58% всіх рабів в світі. При цьому найбільший відсоток людей, що знаходяться в рабстві, зафіксований в Північній Кореї - 4,7%, або кожен двадцятий житель КНДР.

Під сучасним рабством в даному випадку слід розуміти ситуацію, коли «людина не може відмовитися або піти [від експлуатації] через погрози, насильства, примусу, зловживання владою або обману». Рабів використовують в домашніх роботах, будівництві, сільському господарстві, добуванні риби, ручній праці, примусовому жебрацтві або секс-індустрії.

Рабство

У доповіді також оцінюються дії влади країн по боротьбі з сучасним рабством. Згідно з даними правозахисників, найбільш активні заходи по боротьбі з рабством приймаються урядами країн з високим ВВП - в першу чергу, Нідерландів, США, Великобританії, Швеції та Австралії.

Рейтинг був складений фахівцями Walk Free Foundation спільно з американською дослідницькою компанією Gallup на підставі опитування понад 42 тисяч осіб на 53 мовах у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: