Мінекології перевірить всі сміттєзвалища в Україні

Семерак

Після пожежі і зсуву на сміттєзвалищі під Львовом міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак ініціює перевірку всіх місць зберігання відходів в Україні

Про це Остап Семерак повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Ситуація зі сміттєзвалищем у Грибовичах - це наслідки відсутності адекватного поводження зі сміттям. І органи місцевого самоврядування, і Мінрегіонбуд, і, звичайно, Мінекології, не виробили спільних правил поводження з твердими побутовими відходами», - написав він.

Семерак зазначив, що Мінприроди спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку вже розпочало цю роботу, і на кінець року планується вийти на два документи - стратегію та національний план поводження з відходами.

Водночас він визнав, що зараз проблему Грибовичів це не вирішить.

«Проте зараз у наших силах унеможливити подібні трагедіі у майбутньому. Я звернувся до уряду з пропозицією дати доручення низці відповідальних міністерств перевірити всі такі місця. Для розуміння, сьогодні ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості сміттєзвалищ, які є на територіі країни», - наголосив глава Мінекології.

Він додав, що необхідно сформувати перелік перевантажених сміттєзвалищ - тих, які потребують закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства.

«Також органи місцевого самоврядування мають надати інформацію щодо затверджених схем санітарної очистки населених пунктів», - резюмував Семерак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: