Москві буде надана можливість покрокового виходу з ізоляції. Але на умовах Заходу, – Лілія Шевцова

Батіг і пряник – це відтепер принципи західної політики щодо Росії.

« З одного боку, НАТО посилює свою присутність у Балтії та Східної Європі, зокрема і за рахунок повернення американських сил. З іншого, Німеччина готова обговорювати питання про ослаблення санкцій відносно Росії. Сенсація в тому, що до цього, мабуть, готова сама Меркель», – пише на своїй сторінці у Фейсбук відомий російський політолог Лілія Шевцова.

На думку експерта, на це є декілька причин: потрібно зберегти єдність Заходу (і перш за все ЄС) в ситуації неймовірного стресу; побоювання, що Росія в ізоляції стане більш агресивною; санкції б'ють по інтересах країн, орієнтованих на економічну співпрацю з Москвою (серед них Франція, Австрія, Чехія, Угорщина).

«Але (!)зараз йдеться лише про маленьку морквину – відмову ЄС від заборони на відвідування країн-членів ЄС представниками російської еліти, що опинилися в списку санкцій. І в обмін на реальне співробітництво Москви в проведенні виборів у «ДНР» і «ЛНР» на західних умовах», – пише Шевцова.

Вона вважає, що, мабуть, одночасно всередині самого Заходу буде оформлена ще одна угода – посилення безпеки (за рахунок НАТО, звичайно!) тих країн, які не згодні з послабленням списку санкцій щодо Росії.

«Одне слово, Москві буде надана можливість покрокового виходу з ізоляції. Але на умовах Заходу. І це зовсім не означатиме повернення до колишньої «нормальності», – зазначила політолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: