ОРДЛО приховує інформацію про місцезнаходження українських заручників, – Геращенко

Перша і ключова проблема, з якою зіштовхується українська сторона в питанні звільнення заручників – це інформація про їхнє місцезнаходження.

« ОРДЛО цинічно приховують інформацію і факти про місцезнаходження і кількість українських бранців на своїх територіях, намагаючись надурити весь світ, що начебто там є лише пару десятків заручників», – написала у Фейсбук перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, яка бере участь у переговорах у Мінську.

За її словами, українську сторону шантажують вимогою амністії сотень бойовиків в обмін на лише кілька наших заручників...

«І ми з СБУ по зерняткам розшукуємо таку інформацію, бо це дає можливість включати людей в списки на звільнення , вимагати правди про їхню долю. Сьогодні левову частину роботи гуманітарної підгрупи, де українську сторону представляє також Віктор Медведчук, ми присвятили саме дискусії про місцезнаходження заручників і надали ОБСЄ переконливий фактаж приховування з боку бойовиків інформації про осіб , що утримують на окупованих територіях. Ми довели факт утримання там щонайменше 14 осіб зі списку заручників, а отже, вимагатимемо включення їх до списків на звільнення. І звільнення! І допуску до українських бранців МКЧХ», – написала Геращенко.

Політик стверджує, що досі нема відповіді щодо історика Козловського, якого звинуватили в шпигунстві, важкохворого Володимира Жемчугова, про звільнення якого піднімаємо питання на кожній зустрічі з жовтня 2015, про долю затриманого ОРДЛО співробітника ООН.

«Українська сторона на ТКГ, де Київ представляє Л. Кучма, заявила про вимогу негайного звільнення співробітника ООН , який має відповідні імунітети і якого обіцяли звільнити ще на початку травня!» – наголосила Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: