За умови реформ ВВП України може зростати на 6-7% в рік, - Міклош

Міклош
Фото: DragonCapitalUkraine

У разі реалізації реформ Україна вже через кілька років - близько рік-два, не більше трьох років - зможе домогтися постійного і стабільного зростання ВВП в 6-7% в рік.

За умови реалізації реформ Україна може домогтися докризових темпів зростання ВВП вже через два роки. Про це заявив радник прем'єр-міністра України словацький реформатор Іван Міклош, пише LB.ua.

За його словами у разі реалізації реформ Україна вже через кілька років - близько рік-два, не більше трьох років - зможе домогтися постійного і стабільного зростання ВВП в 6-7% в рік.

«Це цілком можливо. Країни Балтії, Словаччина, Грузія це зробили. Можна мати ефективний і дієвий процес поліпшень », - заявив Іван Міклош.

На думку Міклоша, для цього необхідно, в першу чергу, провести реформи в сфері ділового клімату, залучення інвестицій, реструктуризації промисловості та приватизації.

Видання зазначає, що ВВП України зростав швидкими темпами до 2008 року на тлі високих цін на метал, проте кризи 2008-2009 і 2013-2015 рр. забарилися розвиток української економіки.

Нагадаємо, в лютому цього року перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів заявила, що в 2015 році ВВП скоротився на 10% в порівнянні з 2014 роком. При цьому, за її словами, в IV кварталі 2015 року темп зростання ВВП становив 1,5% в порівнянні з III кварталом.

За оцінками Нацбанку України, падіння реального ВВП в минулому році склало 10,5%. Згідно з прогнозами НБУ, до кінця цього року ВВП зросте на 1,1%.

Раніше Іван Міклош запропонував залишити спрощену систему оподаткування в Україні тільки для «справді малого бізнесу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: