До Львова приїхала консультативна місія ЄС

У Львові представники консультативної місії ЄС з координатором Матсом Люнгвальдом з першим заступником голови Львівської облради Парасковією Дворянин обговорили питання реформування правоохоронних структур в Україні і на Львівщині.

Парасковія Дворянин висловила сподівання, що у червні-липні цього року у Львові відкриється представництво консультативної місії ЄС.

«Ті консультації, які надає місія вкрай необхідні сьогодні Львівщині, - підкреслила перший заступник голови Львівської обласної ради. - Я дуже хочу, щоб такі ж реформи як з національною поліцією відбулися у прокуратурі, судах, митниці. Щоб ті структури, які відповідають за безпеку громадян були не структурами розправи, а структурами, які дбають про безпеку громадян».

В свою чергу координатор регіонального представництва КМ ЄС у Львові Матс Люнгвальд наголосив, що звичайно хотілося б, щоб процес реформування правоохоронних органів пройшов якнайшвидше, однак це потребує часу та чималих зусиль.

«Дуже важливо, щоб громада разом з поліцією визначили пріоритети, над якими вони зможуть спільно працювати, щоб в подальшому отримати відчутні результати. У вас є досвід, коли мешканці долучалися і допомагали правоохоронцям у забезпеченні порядку та безпеки у Львівській області. Освіта та комунікація через медіа теж мають стати невід’ємними складовими цього процесу», - підкреслив Матс Люнгвальд.

Він також повідомив, що представники їх місії мають намір ознайомитися з експериментом у місті Самборі, окрім того планують відвідати кілька відділків поліції в інших районах області.

«Довіра населення до правоохоронних органів – це дуже важливо», - додав Матс Люнгвальд

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: