Москаля просять надати факти на підтвердження його заяв про передачу влади від Ющенка до Януковича

Національне антикорупційне бюро України готове взяти в роботу заяву голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля щодо можливого незаконного збагачення вищих посадових осіб держави у зв'язку з «передачею влади» Віктору Януковичу», але за умови надання конкретних фактів, які можуть перевірити детективи НАБУ.

Національне антикорупційне бюро України готове взяти в роботу заяву голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля щодо можливого незаконного збагачення вищих посадових осіб держави у зв'язку з «передачею влади» Віктору Януковичу», але за умови надання конкретних фактів, які можуть перевірити детективи НАБУ, передає Інфтерфакс-Україна.

«Станом на 2 червня Г.Москаль не звертався до НАБУ із заявою про вчинення зазначеного корупційного правопорушення та жодних матеріалів не передавав. У своїй публічній заяві, оприлюдненій на персональному сайті 31 травня, він не вказав на конкретні факти або обставини, за яких могло статися вказане ним кримінальне правопорушення», - йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ в четвер.

Відтак бюро закликає Г.Москаля й усіх, хто володіє інформацією по суті його заяви, повідомити ці відомості НАБУ. «В іншому разі бюро не матиме підстав для початку досудового розслідування фактів, озвучених губернатором Закарпатської області», - наголошує прес-служба.

Як повідомлялося, 31 травня Г. Москаль закликав НАБУ звернути увагу на діяльність третього президента України (2005-2010 рр.) Віктора Ющенка, який, за його словами, організував аферу, пов'язану з фондом «Україна 3000», а також згодом передав владу В.Януковичу.

«…я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до «чорної каси» Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу», - зазначав Г.Москаль.

Він стверджує, що В.Ющенко передав В.Януковичу владу за корупційною схемою, при цьому отриману за це суму було розділено з головами його адміністрацій Віктором Балогою та Вірою Ульянченко і вона становить майже половину оприлюдненого напередодні обсягу «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. «Що ми шукаємо в «чорній касі» Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко? Це ж усім добре відомо!», - заявляє Г.Москаль.

За словами голови Закарпатської обладміністрації, «це відверта корупція і зловживання владою з метою особистого збагачення», і за часів президентства Віктора Януковича (2010-2014 рр.) він особисто направляв відповідні матеріали до Генеральної прокуратури України, проте за них так нікого і не притягнуто до відповідальності. «Чому «Лікарнею майбутнього» не займається НАБУ? Адже це його пряма компетенція - зловживання владою найвищими посадовими особами. Масштабній афері з дитячою лікарнею давно слід дати юридичну оцінку», - наголосив Г.Москаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: