Оновлення прокуратури на Львівщині не відбулося, - активістка

«Оновлення прокуратури за результатами конкурсу, який відбувся в кінці минулого року не відбулося у повному обсязі», – заявила під час прес-конференції ініціатор створення кадрової комісії при прокуратурі Львівської області, голова громадської ради при УСБУ у Львівській області, адвокат Галина Янко.

У коментарі ІА Дивись. Info вона розповіла, що громадські активісти мають до проведеного конкурсу низку зауважень.

«Спочатку було тестування на комп’ютерах. Умови були абсолютно ненормальні, тому що був збій в системі, чого не не мало бути в цивілізованій країні. Ми не побачили якогось втручання, але ніхто не допускав нас до серверів, які були у Києві, і ми не знаємо, чи могли впливати ці сервери. Не було за цим жодного контролю.  В специфіку своє діяльності я знаю розумові здібності тих чи інших прокурорів і їхні можливості, і коли прокурор, який не може скласти «2+2» отримує 96 балів на першому тесті, в мене викликають великі сумніви щодо його правдивості. Я не вірю, що методом « тика» людина, яка «плаває» в праві може набрати 96  балів» - розповіла Галина Янко. При цьому конкретні прізвища вона наразі не називає.

Втім найбільше претензій активісти мають до способу проведення співбесід.

«Ми вимагали, і так мало бути, щоб усі співбесіди проходило у регіонах. Коли в генпрокуратурі зрозуміли, що є тут є тотальний контроль з боку громадськості, вони все переграли, і перекинули на Київ. Ми заявили, що не поїдемо до Києва, бо ці співбесіди пройдуть так, як це потрібно генпрокуратурі  так воно і сталося. В більшості там були працівники генпрокуратури. Якби конкурс відбувався тут, громадськість не допустила б одіозних людей до співбесіди.  Станом на сьогодні, ми знаємо кількох людей які мають за собою цікавий «шлейф».  По одному з прокурорів ми передали документальне підтвердження, і безпосередньо на співбесіді  члени комісії озвучили ці матеріали, на що працівники генпрокуратури сказали, що їм про це відомо, але… І цю людину призначили, станом на сьогодні це прокурор одного з районів. Він мав бути вже на пенсії, а по рейтингу він взагалі був 14-им, і ми знаємо, хто за цю людину просив. Зараз, це все буде збиратися і показуватися публічно» - наголосила Галина Янко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: