У Кракові проведуть акцію на підтримку кримських політв'язнів

У Кракові, громадські активісти готують на 4 червня акцію на підтримку ув'язнених у Росії кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія

, повідомляє Радіо Свобода.

Зранку на центральній площі міста учасники дня солідарності підписуватимуть листівки для в'язнів і спільно створювати альбом.

Раніше цього тижня Верховний суд Російської Федерації відмовив адвокатам засуджених кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка в розгляді касаційної скарги на винесений вирок.

Наступним кроком у межах російського судочинства може бути оскарження рішення судді Верховного суду, який відхилив касацію, далі – звернення до Європейського суду з прав людини, зазначають адвокати.

На початку травня з’явилася інформація, що Сенцов і Кольченко підписали документи для екстрадиції в Україну.

У травні 2016 року виповнилося два роки з моменту арешту кінорежисера Олега Сенцова, Олександра Кольченка та учасника протестів проти анексії Криму Геннадія Афанасьєва. Вони стали першими кримчанами, засудженими Росією за політичними мотивами. У серпні 2015 Північно-Кавказький військовий окружний суд засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно.

Всі троє кримчан були визнані учасниками терористичного угруповання, яке нібито готувало теракти на півострові. Самі засуджені і правозахисні організації вважають звинувачення на їхню адресу необгрунтованими і політично мотивованими.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: