Боляче спостерігати за дискредитацією прокуратури, - Палюх

Екс-прокурор Львова, екс-заступник прокурора Львівської області Андрій Палюх не погоджується з думкою нового генпрокурора Юрія Луценка про те, що прокуратура дивилася на людей як на спосіб наживи.

 

«Я згідний, що треба змінювати корпоративну культуру. Я згідний, що є негідники, з якими треба негайно прощатися, а не вести діалоги. Порушив присягу – негайне звільнення. Але дуже боляче зараз спостерігати за цими реформами і дискредитацією органів прокуратури», - заявив Андрій Палюх.

За його словами потрібно якнайшвидше прийняти кодекс про кримінальні вчинки. Це дасть можливість розвантажити роботу прокурорів і підвищити якість з нагляду за розслідуванням кримінальних проваджень щодо тяжких, особливо тяжких і корупційних видів злочину.

«Подивіться, що зараз скеровується до суду? Легкі правопорушення, сімейні скандали, побиття, які не мають великого навантаження. А суспільство хоче бачити розкриття великих економічних схем, розкрадання бюджетних коштів, розкрадання земель. Має бути швидкість покарання. Зараз розслідування затягують на рік-два, і люди забувають про правопорушення» - наголошує Андрій Палюх.

На його думку проблемою є також матеріальне забезпечення працівників прокуратури.

«Заробіток у 2,5 тисячі гривень за роботу з 8 ранку до 9 вечора, і ти несеш персональну відповідальність за прийняття тих чи інших рішень» - пояснив екс-прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: