Через присвоєння росіянці звання заслуженої артистки у Львівській опері виник конфлікт

image-Lviv-opera-house-seating-chart

У Львівському національному академічному театру опери і балету імені  Соломії Крушельницької виник конфлікт: художня рада балету театру виступила проти клопотання про присвоєння одній із танцівниць звання Заслуженої артистки України.

Про це пише Вголос.

Художний керівник балету Львівської опери зазначив, що  художня рада балету – це професіонали, балетмейстери-постановники, репетитори, які досвідчені у своїй професії. Ці люди кілька місяців тому визначились, що не варто надавати звання Заслуженої артистки України Альбіні Якименко.  Варто зазначити, що танцівниця сама написала нагородний лист, в якому рекомендувала себе до нагороди званням Заслужена артистка України.

«Цей лист ми розглянули на засіданні художньої ради і одноголосно вирішили не рекомендувати Альбіну Якименко до присвоєння звання Заслужена артистка України. На нашу думку, в театрі є інші працівники, які більше достойні цього звання, ніж артистка Якименко, тож ми запропонували іншу кандидатуру», – сказав  Ігор Храмов.

Він додав, що у Альбіни Якименко є російське громадянство. Жінка не хоче відмовлятися від нього і навіть говорила про те, що хоче перевезти своїх дітей у Росію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: