Громада погрожує перекрити дорогу на сміттєзвалище

СМІТТЄВЗАЛИЩЕ

Громади Львівщини запевняють, що якщо до них привезуть сміття зі Львова, вони перектиють дорогу на сміттєзвалище.

Про це повідомляє Zaxid.net.

На думку голови екологічної комісії та благоустрою Львівської обласної ради Андрій Білоус причиною такої реакції могла стати надмірна політизація проблеми.

«Зараз дуже важливо, щоб громади області проявили солідарність і підтримали Львів. Я вважаю, що ті люди, які закликають блокувати дорогу на полігони, роблять велику помилку і самі не розуміють до чого це може призвести», - розповів Андрій Білоус.

За словами голови екологічної комісії, коли у обласній раді розподіляли кошти екологічного фонду, то насамперед виділяли гроші на автомобілі для вивозу сміття тим громадам, які цього потребували, зокрема Новому Роздолу та Самбору. Відтак, він вважає, що зараз абсолютно коректно, аби ці населені пункти дозволили тимчасово відвозити сміття на свої полігони.

Нагадаємо, через надзвичайну ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі львівські компанії, які займаються вивозом сміття, змушені вивозити відходи за 70-100 км від Львова. Це призвело до зриву графіків вивозу сміття у місті. На позачерговій сесії Червоноградської міської ради, яка відбулася 2 червня, депутати міста дозволили прийняти 300 тонн сміття зі Львова у період до 30 червня. Його завезуть на полігон у Червонограді.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: