Порошенко пообіцяв розібратися в ситуації навколо Житомирської кондфабрики

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-POLITICS-DEFENCE-COUNCIL
Ukrainian President Petro Poroshenko arrives for a National Security and Defence Council sitting in Kiev on June 16, 2014. Poroshenko said during the opening of the sitting that a ceasefire was the beginning of his peace plan for resolving the conflict in eastern Ukraine. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY (Photo credit should read SERGEI SUPINSKY/AFP/Getty Images)

Президент України Петро Порошенко пообіцяв розібратися в ситуації навколо конфлікту за право власності на Житомирську кондитерську фабрику та вважає, що проблемна правова позиція існує з обох боків, пише Інтерфакс-Україна.

«Я зараз попрошу, щоб мені доповіли про цю ситуацію. Якщо відверто я можу сказати: я не знаю ситуації в Житомирі, але я точно знаю, що з обох боків існує проблемна правова позиція. І в цьому випадку я був би щасливий, якби ми прискорили розгляд цього питання в неупередженому, чесному, деполітизованому судовому засіданні. Упевнений, що прийняття судової реформи сприятиме цьому. Але з цього питання я розберуся», - сказав Порошенко сьогодні на прес-конференції у Києві журналістам.

Як повідомлялося, конфлікт між Юрієм Лещинським (ЗАТ «Житомирські ласощі») та Ігорем Бойком (ТДВ «ЖЛ» ) за права власності на фабрику триває з 2010 року.
Протистояння між нинішніми і колишніми власниками кондфабрики загострилося увечері 30 грудня 2015 року, акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» заявили про неможливість потрапити на фабрику. Свої права на неї вони підтвердили постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року.
Водночас у товаристві з додатковою відповідальністю (ТДВ) ЖЛ заявили, що ЗАТ «Житомирські ласощі» належить лише старе обладнання і «можливість випускати невідому продукцію». Усі бренди, зокрема ТМ «Житомирські ласощі», зареєстровані на І.Бойка. Нові бренди - Zhytomir Sweets - належать торговому дому І.Бойка.
У ТДВ ЖЛ звинуватили нардепа Сергія Пашинського і його компаньйона Сергія Тищенка в рейдерському захопленні. Пізніше С.Пашинський висловлювався на підтримку Юрія Лещинського, заявивши, що вважає його швейцарську Delta Capital законним акціонером ЗАТ «Житомирські ласощі».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: