Україна для Росії – ворог №2

Україна потрапила у список найзапекліших ворогів Росії. Про це свідчать результати опитування, проведеного «Левада-центром».

Росіянам було поставлено питання, які країни вони вважають вороже налаштованими стосовно Росії, а які дружніми. На думку опитаних, головним ворогом Росії є Америка. Друге місце за ворожістію до їхньої країни росіяни називають Україну і третя країна, на їхню думку, це Туреччина.

72% росіян вважають першим своїм ворогом США. На другому місці Україна - 48% (У 2015 році було 37%). На третьому місці опинилася Туреччина - 29%, тоді як в 2015 році був всього лише 1%. Не вважають своїми союзниками росіяни і ЄС - 62%. У той же час, дружньо налаштованими до Росії її громадяни вважають, перш за все, Білорусь - 50%, Казахстан - 39% і Китай - 34%. У 2015 році 43% вважали Китай дружньою країною. Крім цього, 10% опитаних росіян назвали другом Росії Сирію (в 2015 році було 2%).

Опитування також показало, що 58% росіян хотіли б повернути Радянський Союз. На думку політолога Дмитра Орєшкіна, це походить від того, що більшість росіян не були за межами країни і всю інформацію отримують з телебачення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: