Загинули два українські альпіністи: один – на Казбеку, інший – на Ельбрусі

Один український альпініст загинув у Росії, інший – у Грузії, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«Ми підтверджуємо загибель двох громадян України: одного - на Казбеку і другого - на Ельбрусі», - сказала представник департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак, передає Інтерфакс-Україна.

Вона розповіла, що нині вживають заходів щодо спуску тіла українця з вершини Ельбрус на пошуково-рятувальну базу, оскільки йому стало погано на висоті 3900 м. «Генеральне консульство встановило зв'язок із рідними загиблого й у разі потреби буде надано допомогу в репатріації тіла в Україну», - сказала вона.

Що стосується інциденту на Казбеку в Грузії, то МЗС України також встановило контакт із дружиною загиблого та сприяє в перевезенні тіла на батьківщину.

Як повідомляє Служба з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії, туриста з України - 32-річного журналіста Павла Сивоконя - знайдено мертвим у районі вершини гори Казбек.

За інформацією відомства, український турист упав у 25-метрову тріщину, внаслідок чого отримав травми, несумісні із життям.

Група рятувальників у складі шести осіб підняла з тріщини тіло загиблого, після чого на вертольоті прикордонної поліції його було перевезено до Тбілісі.

Дружина загиблого журналіста Наталія Гузенко нині вже перебуває в Тбілісі й чекає можливості перевезти тіло на батьківщину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: