Політик представила ознаки корупції на Львівщині

Член ради партії «Воля», депутат Івано-Франківської обласної ради Ольга Галабала, яка походить із Львівщини, на антикорупційному форумі у Львові розповіла про махінації із публічними коштами і дозволами, що відбуваються у регіоні.

Ольга Галабала повідомила, що у бюджеті Львівської області понад 400 мільйонів гривень передбачено на благоустрій сіл. Але ці кошти не контролюються системою Prozorro.

«Якщо для апарату обласної ради за допомогою системи Prozorro відслідковувати дрібні закупівлі по 7-10 тисяч гривень, а мільйонні суми залишати поза системою Prozorro, будьте переконані, хтось на цьому заробляє. І не треба це приховувати під прогресивними меморандумами.», - сказала Ольга Галабала.

Прокоментувала обраниця й питання проблем залучення інвестицій на Львівщину.

«Якщо в області немає інвестора, якщо він сюди не приходить (а Львівська область є однією із найпривабливіших серед інвестиційних банкірів), значить хтось у цих інвесторів вимагає «відкатів». Отже, в обласному управлінні ДФС досі є корупція. Львів'яни, чому Ви змовчали, коли за конкурсом обрали керівника львівської податкової адміністрації, а потім поставили зовсім іншу людину?», - заявила Ольга Галабала.

Однією із головних причин неконтрольованого вирубування лісів на Львівщині політик назвала той факт, що керівником лісового господарства області є людина, яка обіймає свою посаду вже 11 років.

Мовляв, ліси досі будуть красти і варварськи вирубувати.

«Якщо ви подивитися на інформацію, що відкрила Львівська обласна рада про ліси, то ви побачите, що більше 50% деревини у Львівській області заготовляється через санітарні рубки. Це рубки, що погоджують на міському рівні. У 1975 році цей показник становив 4%.», - навела дані Галабала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: