Ситуація в зоні АТО напружена, але контрольована ЗСУ

Станом на 06:00 годину 5 червня ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, але контрольованою ЗС України, пише Дивись.info з посиланням на Прес-центр штабу АТО.

Станом на 06:00 годину 5 червня ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, але контрольованою ЗС України, пише Дивись.info з посиланням на Прес-центр штабу АТО.

За добу російсько-терористичні війська 44 рази обстріляли позиції сил АТО, з них на Маріупольському – 24 та 20 на Донецькому напрямках.
На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем бойовики декілька разів відкривали вогонь неподалік Водяного, Красногорівки та Мар’їнки. А в районі Павлополя та Широкиного російські найманці обстріляли наші позиції двічі, використовуючи міномети калібру 82 мм,. Згодом ворог для обстрілів укріпленнь в районі Широкиного та Новотроїцького долучив ще й заборонені Мінськими угодами важкі міномети.
З настанням сутінок супротивник посилив вогонь на Донецькому напрямку, де із мінометів калібру 120 мм двічі накривав наші позиції поруч Авдіївки, а захисників Опитного та Пісків - з великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та 82 мм мінометів, крім того, в Пісках активізувався снайпер.
З 21.00 по 22.00 під щільним мінометним вогнем російських бойовиків опинились захисники Зайцевого.
В 22.10 з території тимчасово окупованого Докучаєвська був відкритий вогонь зі 120 мм мінометів по н.п. Миколаївка. Всього випущено 7 мін. Обстріл тривав до 23.00.
Згодом по позиціях ЗС України поблизу цього ж н.п. ворог використав самохідні артилерійські установки калібру 122 мм.
На Луганському напрямку дотримувалась відносна тиша.

відео: Військове телебачення України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: