Реабілітологів з вищою освітою влаштовують медсестрами, бо такої спеціальності немає у класифікаторі

Закон про автономізацію дозволить головним лікарям закладів самостійно формувати штатний розпис. Про це під час прес-конференції розповів головний лікар Львівського обласного лікувально-фізкультурного диспансеру, голова Громадської ради при Львівській облдержадміністрації Степан Середа.

Закон про автономізацію дозволить головним лікарям медзакладів самостійно формувати штатний розпис. Про це під час прес-конференції розповів головний лікар Львівського обласного лікувально-фізкультурного диспансеру, голова Громадської ради при Львівській облдержадміністрації Степан Середа.

«Я хочу взяти на роботу реабілітолога з вищою освітою, але не можу, бо такої спеціальності в медичному кваліфікаторі нема. Вузи спеціалістів випускають, а в медичному кваліфікаторі їх немає. Цих осіб з вищою освітою доводилося працевлаштовувати медсестрами», - розповів Степан Середа.

Крім цього, автономізація дозволить керівникові медичної установи розпоряджатися коштами на власний розсуд.

«Головний лікар зможе стати господарем лікарні. Він буде відповідати за якість та доступність медичної допомоги. На сьогодні в межах Бюджетного кодексу головний лікар не може зробити кроку вправо чи вліво. Вказують, яку суму куди можна. Стіл чи інструмент за 600 гривень маю право купити. А щось дорожче і якісне – ні. Бо Бюджетний кодекс забороняє», - додав Степан Середа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: