Вперше війська НАТО висадяться у Фінляндії

нато

Війська НАТО в ході  морського етапу навчань Baltops 2016 вперше висадяться на територію, яка не входить в альянс Фінляндії, пише Інтерфакс-Україна.

Протягом трьох днів вони будуть відпрацьовувати десантування, а також бойові дії на території півострова Ханко на полігоні Сюндален (Syndalen), повідомив у понеділок портал телерадіомовлення Yle.

Будуть десантували бойові машини піхоти США, 200 солдатів морської піхоти США, 60 британських солдатів, 50 німецьких і взвод розвідки з Італії.

В операції візьмуть участь десантний корабель США USS Carter Hall і найбільший корабель ВМФ Великобританії HMS Queen.

Відпрацювання десантування в Фінляндії буде здійснена в зв'язку з тим, що умови бойових дій на її низинному узбережжі відрізняється від умов дій в інших державах Балтійського моря.

Baltops є найбільшими щорічними військовими навчаннями в Балтійському морі і проходять в 44 разів, в цьому році з 3 по 19 червня. Фінляндія бере участь в них вже близько двадцяти років, але вперше вони проходять і на її території.

Після маневрів в Фінляндії вчення перемістяться на чотири дні на острів Уте (Uto) в Стокгольмському архіпелазі також що не входить в НАТО Швеції.

Вперше навчання проходять так далеко на півночі. У них беруть участь ВМС 18 союзників і партнерів НАТО - близько 4500 чоловік, 50 кораблів і 60 літаків.

Мета навчань - поліпшити взаєморозуміння, довіру і співпрацю між країнами за допомогою різних тренувань. Вони включають в себе дії на морі, в повітрі і на суші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: